- Úvod
- >>
- Trvanlivé potraviny
- >>
- Ryža, strukoviny, obilniny
- >>
- Strukoviny
- >>
- Cícer 450g, Lagris
Cícer 450g, Lagris
Lagris Cícer 450g.
Zloženie: Sušené plody cíceru. (latinsky Cicer arietium).
Alergény: Môže obsahovať lepok a sóju
Cícer alebo rímsky hrach alebo španielska fazuľa patrí medzi najzdravšie potraviny. Obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén.
Je výborný do šalátov, ale aj ako príloha k mäsu, cestovinám. Môžete ho použiť aj na prípravu polievok, pomazánok (napr. hummus), plniek alebo aj ako náhrada orieškov do rôznych dezertov, alebo ako snack.
Výživové hodnoty na:
100 g | % RI na 100 g | |
Energia: | 1508kJ / 357 kcal | 18 % |
Tuky: | 5,1 g | 7 % |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,7 g | 3 % |
Sacharidy: | 57 g | 22 % |
z toho cukry: | 4,3 g | 5 % |
Vláknina: | 3,1 g | - |
Bielkoviny: | 20 g | 41 % |
Soľ: | 0,03 g | 0,6 % |
*Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400 kJ / 2000 kcal)
Obsah soli súvisí s výlučne prirodzeným výskytom sodíka.
Uvedené informácie sa môžu líšiť v závislosti od výrobcov.
Skladovanie:
Skladujte pri teplote 25°C, a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Použitie - Pokyny na prípravu:
Návod na prípravu pri izbovej teplote.
1. Prebratý a opláchnutý cícer namočte na 12 hodín do vody, tak aby bol cícer ponorený.
2. Cícer zlejte, a varte do mäkka. Tesne pred zmäknutím ho podľa chuti osoľte.
Balenie:
Hmotnosť: 450 g
Parametre
Krajina pôvodu | Turecko, Argentína, Kanada, Austrália, Ukrajina, Rusko |
---|---|
Hmotnosť | 0,45 kg |