- Úvod
- >>
- Trvanlivé potraviny
- >>
- Ryža, strukoviny, obilniny
- >>
- Strukoviny
- >>
- Fazuľa biela malá 500 g, Lagris
Fazuľa biela malá 500 g, Lagris
Fazuľa biela 500 g
Zloženie: Fazuľa biela (latinsky Phaseolus vulgaris L.)
Alergény: produkt môže obsahovať lepok, mlieko, vajce a sóju.
Fazuľa je strukovina, ktorá má vysoký obsah bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálnych látok. Každá z odrôd fazule je prirodzene bezlepková. Podieľa sa na znižovaní hladiny cholesterolu v krvi. Biela fazuľa je po uvarení mäkká a má jemnú chuť. Hodí sa do miešaných šalátov alebo do polievok. Pri úprave môžeme použiť bylinky ako napr. bazalkou, majoránkou alebo tymiánom.
Výživové hodnoty na:
100 g | |
Energia: | 1160kJ /278 kcal |
Tuky: | 1,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 30 g |
z toho cukry: | 2,0 g |
Vláknina: | 32 g |
Bielkoviny: | 21 g |
Soľ: | <0,01 g |
*Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400 kJ / 2000 kcal)
Uvedené informácie sa môžu líšiť v závislosti od výrobcov.
Skladovanie:
Skladujte pri teplote 25°C, a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Použitie - Pokyny na prípravu:
Návod na prípravu pri izbovej teplote.
1. Prebratú a opláchnutú fazuľu namočte pred varením na 4 hodiny do vody.
2. Fazuľu zlejte, a varte do mäkka. Tesne pred zmäknutím ju podľa chuti osoľte.
Balenie:
Hmotnosť: 500 g
Parametre
Krajina pôvodu | Podľa obalu - Čína, Poľsko, Argentína, Etiópia, Kanada, USA, Thajsko, Japonsko, Kórea, Ukrajina, Mexiko, Peru, Madagaskar, Brazília |
---|